Desinfectie

Schoonmaak is van levensbelang

Het zijn onzekere tijden. Sinds het coronavirus in Nederland heerst, ligt werk, onderwijs, evenementen en het bedrijfsleven grotendeels stil. Een sector waar dat juist niet het geval is onze schoonmaakbranche. In deze tijd is een schone, hygiënische werk- en leefomgeving juist belangrijker dan ooit. FVH draagt bij aan een veilige, schone werkomgeving en gaan wij verder om u hierin te faciliteren vanuit onze ruime ervaringen in de food-en zorgsector waar een goede hygiëne, juist ook in crisistijden, van levensbelang is.

De waarde van een schoonmaker met vakkennis!

Als landelijk werkende facilitaire aanbieder zijn we voorloper om onze medewerkers te voorzien van de beste vakkennis en innovaties op in ons vakgebied. Graag voorzien wij u van nieuwste methodes die wij op dit moment inzetten om  uw kantoor woon –leefomgeving en winkelgebied. Momenteel kunnen we door middel van het gebruik van een foam welke op basis  van een formule 2,5% waterstofperoxide en 2,5% melkzuur, virussen, bacteriën en gisten binnen 1 minuut doden en schimmels binnen 2 minuten. Dit product werkt  optimaal in combinatie met een microvezel. Met schone materialen is de kans op kruisbestuiving nihil. De formule is biologisch afbreekbaar en maakt naspoelen overbodig.

Voor meer informatie neem hier contact op.

Reinigen met ozon

Enige periode geleden zijn wij op diverse projecten gestart met het reinigen doormiddel van ozon toe te voegen aan ons water. Dit unieke systeem zorgt ervoor dat ons leidingwater wordt omgezet tot gestabiliseerd ozonwater. Dit vervangt schoonmaak chemicaliën, is krachtiger en heeft een reinigende werking van 24 uur. Dit systeem sluit volledig aan bij een MVO schoonmaakbeleid waar duurzaamheid, efficiency en gebruiksgemak de kernwoorden zijn. 

Hoe wordt gestabiliseerd ozonwater gemaakt?

 • Tersano SAO-24 cartridge wordt aangesloten op koud leidingwater.
 • De stabilisatiemodule filtert kalk en mineralen uit het koude leidingwater.
 • Het stabiele water verlaat de SAO-24 cartridge.
 • Het stabiele water stroomt langs een luchtslot op weg naar de dispenser.
 • Zuurstof wordt toegevoegd aan het stabiele water.
 • Zuurstof wordt nu omgezet in ozongas en blijft 24 uur actief.
 • Ozon verdwijnt na 24 uur uit het water en verandert O3 in O2.
 • Gestabiliseerd ozonwater kan gebruikt worden om spraystelen en sprayflacons mee te vullen.

Kennis is de sleutel tot hygiëne!

Voor meer informatie neem hier contact op.

Desinfectiezuilen

In de huidige tijd waar we ons meer bewust zijn geworden van het belang ‘schoon en veilig’,  de toekomst door de Corona blijvend zal veranderen en persoonlijke hygiëne een belangrijke plaats inneemt in ons dagelijks leven. Wilt FVH u voorzien van de beschikbare voorzieningen op dit gebied.

Daarom bieden wij u deze hygiëne zuil zodat uw medewerkers, bezoekers en bewoners hun handen kunnen desinfecteren middels een spray. De zuil is hygiënisch omdat deze met de voet te bedienen is en daarom uitstekend geschikt is voor entreegebieden.

Het unieke van deze zuil is dat deze in verschillende kleuren leverbaar is en persoonlijk afgestemd kan worden met u eigen logo.
De standaard zuil is leverbaar binnen een tweetal weken en leverbaar met de vullingen.

Voor meer informatie neem hier contact op.

Veiligheid afbeelding op vloer

Naast persoonlijke hygiëne helpen we graag mee uw bezoekers te informeren en erop te wijzen een veilige afstand te behouden. We leven in een nieuwe ‘anderhalve meter samenleving’ en dit zal een belangrijke plaats blijven innemen. Door middel van een afbeelding op de grond te plaatsen en met hogedruk reiniging het vuil te verwijderen krijgt u op een milieuvriendelijke wijze een logo nabij de entreedelen van uw winkel, kantoor, complex en winkelgebied.

Voor meer informatie neem hier contact op.

Meten = zeker weten

Een goede hygiëne kan van levensbelang zijn. Bijvoorbeeld om infecties te voorkomen of besmettingen op plaatsen als met het COVID-19 virus op tast plaatsen.

In de schoonmaaksector zijn  we bekend met diverse kwaliteitsmetingen als DKS en KMS, echter zijn al deze metingen gebaseerd op persoonlijke waarnemingen van mensen. FVH is al enige tijd een voorstander van data verzamelen in onze sector.

Door onze ervaringen om aan  de strenge eisen voor de voedselveiligheid te voldoen bieden wij ATP-testen. Deze metingen zijn snel en makkelijk uit te voeren. Testen waarmee zelfstandig hygiëne controles op producten, werkoppervlakten en spoelwater uitgevoerd kunnen worden. Verontreiniging van een werkoppervlak of spoelwater kan worden bepaald door de hoeveelheid ATP die aanwezig is.

ATP metingen worden uitgevoerd met een meter en bijbehorende swabs, hiermee wordt een monster genomen van het te testen oppervlak. Door de snapvalve te breken gaat het reagens een reactie aan met het ATP op de swab. Dit geeft licht vrij welk met het blote oog niet waar te nemen is, de swab wordt geplaats t in de atp meter en daar kan de lichtintensiteit worden gemeten.

Het resultaat wordt weergegeven op de display en hoe hoger de lichtintensiteit, hoe hoger de contaminatie. Afhankelijk van de type test die uitgevoerd wilt hebben zijn er luminometers beschikbaar, ook voor microbiologische testen.

De microbiologische testen met de luminometer stelt ons in staat om binnen 6 toto 8 uur bacteriën te detecteren. Het grote voordeel hiervan is dat we op dezelfde werkdag al een resultaat verkrijgen.

Ultraviolet licht kan allerlei vloeistoffen fluoreseren als dierlijk of plantaardige producten, urine, huidvet, verf of textiel. Ook stof, restanten van schoonmaakmiddel en kalkresten kunnen zichtbaar worden gemaakt.

Graag informeren wij u persoonlijk over de testen die van belang zijn in uw zakelijk of persoonlijke situatie.

Voor meer informatie neem hier contact op.

Advies RIVM ter voorkoming besmetting
 • Was uw handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Ga niet aan het werk als u 1 van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts.