Huismeesterdiensten

Huismeesterdiensten

“Ik spreek liever over huishoffelijkheidsdiensten maar dat bestaat niet. Daarom de keuze voor een echt oud- Hollandse term. Mijn werk is heel afwisselend en dus is geen dag hetzelfde. Eigenlijk ben ik achter de schermen de gastheer van de bedrijven waar ik werk. Ik zorg ervoor dat alles in het gebouw goed werkt, dus ook de medewerkers”, zegt Jan lachend.

Mijn taak is ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk goed kunnen doen, zonder te worden afgeleid door zaken die niets met hun eigenlijke werk te maken hebben. Huismeesterdiensten ligt in het verlengde van de schoonmaak. Schoonmakers komen vaak tijdens hun werk defecte zaken tegen. Denk aan een knipperde Tl-balk, een defecte schakelaar, een deur die slecht opent of waarvan het slot bijna niet werkt, maar ook een alarm dat onterecht afgaat. Een kleine ramp is dat het koffieapparaat niet werkt of vervuild is. Dat soort defecten komt op mijn bordje terecht. De kleine zaken handel ik persoonlijk af. Een lamp is zo verwisseld en een slot is ook snel te smeren of te vervangen en een koffiemachine maak je ook gemakkelijk schoon.

Soms gaat het echter om heel andere zaken zoals het herstel van een raam of deur na een inbraak. Of denk aan het aanpakken van kleine brandschade of ervoor zorgen dat een defecte lift het weer doet. Van een heel andere orde is het verplaatsen van wanden en dus het verleggen van elektriciteitsleidingen en netwerkbekabeling. Dat zijn allemaal gespecialiseerde werkzaamheden waarvoor een apart vakdiploma nodig is en die ik dus overlaat aan de vakman. Meestal heeft een bedrijf daarvoor vaste contacten. Het is mijn taak om die vakmensen te waarschuwen en aan het werk te zetten.

Het kan ook zo zijn dat ik zie dat ergens extra schoonmaak nodig is, bijvoorbeeld als er een feestje is geweest, een toiletgroep vuiler is dan gewoonlijk, of dat er koffie is omgestoten. Ook dit soort zaken zit in mijn takenpakket. Soms pak ik het zelf aan als schoonmaak urgent is, maar meestal komt dit dan via mij terecht op het lijstje dat onze schoonmakers voor hun dienst krijgen.”

Onze voordelen
  • Een betrouwbare partner
  • Betrokken medewerkers
  • Innovatieve aanpak van uw schoonmaakvraag
  • Duurzame samenwerking
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding