Glasbewassing

Glasbewassing

“Als ik lang haar had, zou ik zeggen dat dit beroep zo fijn is omdat je de wind erdoor heen voelt”, lacht Raymond. “Maar zonder dollen, het is echt heel leuk werk en aan hoogte raak je al snel gewend. Het blijft natuurlijk wel oppassen, maar met goede materialen en veiligheidsmiddelen voor hoge gebouwen en het gebruik van de wassteelmethode voor lagere panden is dat risico verwaarloosbaar. Soms is het gebouw zelf een uitdaging, want dan heeft de architect niet goed nagedacht over hoe de ramen moeten worden schoongemaakt.

Vakkennis en ervaring is dan een voordeel. Ik weet hoe je veilig en zorgvuldig kan werken en dan wordt het een stuk makkelijker. Nieuwe collega’s leg ik het vak altijd gelijk goed uit. Het is een mooi vak, maar het gaat ook om je gezondheid.

Mijn werk is mooi omdat ik mensen weer vrij uitzicht naar buiten geef. Het is ook mooi omdat je in korte tijd heel veel verschillende mensen ziet die allemaal anders op je reageren. Stel dat je op tien hoog werkt, dan zien mensen opeens geen blauwe lucht meer, maar iemand voor het raam. Sommigen werken stug door, maar heel vaak is er ook een glimlach of een groet. Het mooiste dat ik ook heb meegemaakt?

Ik was met een collega aan het werk in de bak op 75 meter hoog toen deze geheel in storing viel. Met uitzicht op onweer moet je dan toch echt gaan zoeken naar oplossingen. De mensen in het kantoor stonden wel raar te kijken toen we de brandweer het gebouw lieten inkomen om een raam te laten verwijderen. Gelukkig schoot de bak tijdig weer in beweging, maar spannend was het wel.

Ik ben 37 jaar oud en heb 2 kinderen, een dochter en een zoon. Ik ben van oorsprong Pools maar ben daar in geen tientallen jaren meer geweest. In het begin heb ik nog 2 jaar in Engeland gewerkt waar ik het Royal Opera House heb bewassen en ben daarna richting Nederland vertrokken. Al 16 jaar jaar reinig ik nu met plezier de ramen, en langzaam krijg ik als ploegbaas ook steeds meer andere verantwoordelijkheden. 

Wat mijn werk ook heel mooi maakt, is de grote vrijheid. Natuurlijk moet je flink doorwerken om het pand op tijd af te krijgen, maar ik heb niet de hele dag een leidinggevende om mij heen die elke stap controleert. Ik heb dus heel veel eigen verantwoordelijkheid. Dat spreekt mij erg aan, want een zeurende baas is niets voor mij”.

Onze voordelen
  • Een betrouwbare partner
  • Betrokken medewerkers
  • Innovatieve aanpak van uw schoonmaakvraag
  • Duurzame samenwerking
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding