Gevelreiniging

Gevelreiniging

“De gevel is het visitekaartje van een bedrijf en een schoon, netjes onderhouden pand geeft een goed gevoel over de mensen die daar werken en op bezoek komen”, zegt Jay. “In Nederland zijn heel veel gebouwen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Iedereen weet wel dat baksteen, beton of natuursteen ruw is. Dat voel je als je erover heen wrijft. Het is dan ook niet gek dat gebouwen die gemaakt zijn met deze materalen vuil worden. Zeker in de buurt van stations en snelwegen kunnen roest- en roetdeeltjes na verloop van tijd voor een behoorlijke vervuiling zorgen.

Samen met mijn  collega’s maak ik deze gebouwen schoon. Dat is veel meer dan alleen een hogedrukspuit erop zetten. Je moet echt weten wat je doet, want anders heb je al gauw schade. Je kunt bijvoorbeeld de voegen beschadigen. Bij oudere gebouwen is dat soms niet te voorkomen, dus moet daarna deels opnieuw gevoegd worden. Ook moet je de druk goed in de gaten houden, want anders kun je het gevelmateriaal beschadigen waardoor het sneller vervuilt of zelfs onherstelbaar lelijk wordt. Je moet daarnaast ook weten welk soort vervuiling je hebt. Roestdeeltjes pak je met andere middelen aan dan roetdeeltjes.

Je hebt tegenwoordig ook gebouwen met een metalen of kunststof gevelafwerking zoals damwanden bij industriepanden. Ook zijn er gevels met een combinatie van glas en een metaal zoals geanodiseerd aluminium. Schoonmaken daarvan vraagt veel kennis. Gevelreiniging is echt vakwerk, ik weet letterlijk alles van afwerkmaterialen. Het geeft mij veel plezier als ik naar een gebouw kijk dat ik net schoongemaakt heb. Ik zie dan een pand dat bijna in nieuwstaat is. Hebben mijn collega’s en ik toch mooi voor elkaar gekregen! 

Ik ben 45 jaar en heb 3 kinderen. Mijn passie is fitness en ik heb in het verleden aan bodybuilding wedstrijden deelgenomen en zelfs 3x in de c- klasse gewonnen. Die wedstrijden zijn voorbij, maar ik blij wel gewoon sporten hoor. In het werk heb ik mij sinds 2000 langzaam ontwikkelt van glazenwasser richting gevelspecialist en bij FVH zitten ook hele leuke collega's als Jesse. Een hele jonge kerel met passie voor gevels en alle opleidingen, tof om te zien hoe de jeugd met het vak aan de gang is.

ik zie FVH steeds verder groeien, en ik weet zeker dat wij daar als uitvoerders mede voor verantwoordelijk zijn. Waar we ook mogen komen, we zullen er met plezier aan de gang gaan. We zijn immers het visitekaartje van FVH"

Onze voordelen
  • Een betrouwbare partner
  • Betrokken medewerkers
  • Innovatieve aanpak van uw schoonmaakvraag
  • Duurzame samenwerking
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding