Roltrap reiniging

Roltrapreiniging

“Een roltrap is een beetje het stiefkindje van de schoonmaak”, stelt Said. Het is lastig en zeer specialistisch om die schoon te maken en daarom gebeurt het te weinig. De gevolgen zijn best groot. Een roltrap is een kostbaar element waar veel mensen op staan. Olie van de machine, vuil van schoenen, en stof van kleding zorgt voor een gevaarlijke combinatie.  Als je dan niet goed schoonmaakt ontstaat valgevaar, ja zelfs brandgevaar. Ook voor de roltrap zelf is het slecht. Die kan daardoor beschadigen en stilvallen.

Roltrapreiniging is meer dan alleen een bezempje of een stofzuiger over de treden halen. Doe dan gewoon niks, want olie en vet worden dan gemixt met vuil en stof. Goed specialistisch onderhoud is gewoon nodig. Dat is het werk dat ik doe. Met een speciale machine maak ik niet alleen de treden aan de bovenkant schoon, maar gelijktijdig ook aan de voorkant. Daar kijk je immers tegenaan op de roltrap.

De moeilijkheid zit in de vorm van de treden. We hebben daar een machine voor ontwikkeld, en samen met de andere collega’s hebben we telkens verbeteringen uitgedacht en aan FVH gevraagd of ze deze wilden doorvoeren. Meestal vinden ze dat een goed plan.

Natuurlijk sla ik de leuning en de beplating of beglazing niet over. Een roltrap is best een duur ding denk ik, maar hoe ze er vaak uitzien als wij de eerste keer komen! Maar eigenlijk lukt het mij altijd om weer om een mooie roltrap te krijgen. Hoe vaak dat met een roltrap moet gebeuren, hangt af van het gebruik, maar toch zeker minimaal eenmaal per jaar.

Nog even iets over de railing. Daarover loopt een meebewegende rubberen band. Die wordt door iedereen vastgehouden, maar hoe vaak wordt die ook schoongemaakt?

Onze voordelen
  • Een betrouwbare partner
  • Betrokken medewerkers
  • Innovatieve aanpak van uw schoonmaakvraag
  • Duurzame samenwerking
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding