FVH is weer volledig open!

Alhoewel we in september 2020 nog beschreven dat we nooit voor een sluiting van projecten gedurende langer dan 2 weken zouden komen te staan nadat de maart en april problematiek erg meeviel, zijn we natuurlijk toch behoorlijk geraakt door de langdurige afschalingen als gevolg van de gedwongen winkelsluitingen. Aannames rondom Covid-19 zijn blijkbaar niet te maken als ook is de logica rondom maatregelen niet te volgen. De managementboeken kunnen worden herschreven. Vandaag bereiden we de laatste afgeschaalde projecten voor op een volledige heropening per aanstaande maandag. Nou ja, volledige heropening: wat betreft de schoonmaak dan want de winkels blijven natuurlijk alleen via het zeer vreemde afsprakensysteem geopend. 4 uur wachten terwijl je een lege winkel ziet, het zal allemaal wel ergens haar logica vinden.

Natuurlijk zijn we blij dat we alle winkelgebieden en alle retailers weer aan de gang zien. Dat we onze medewerkers weer echt werk kunnen laten verrichten en dat onze medewerkers weer hun uitstekende bijdrage aan de bestrijding van covid-19 kunnen laten zien. We hebben als bedrijf de financiele pijn maar weer geslikt en zo veel mogelijk getracht geen pijn bij anderen te leggen. Wat niet geheel lukt maar toch zo veel mogelijk op onze kosten beperkt is gebleven. Samen met de vaccinaties van ouderen en het ( hopelijk) betere weer spreken we echt de hoop uit dat we dit nu voor de laatste keer hebben meegemaakt. Dan kunnen de rokende bezorgbusjes weer wat minder door de straten racen en kunnen we daarvoor in ruil te voet of met de fiets onze eigen keuzes maken, zien en voelen.

Zien we uit naar de fase dat winkels gewoon weer bezocht kunnen worden. Zonder 4 uur voor de deur te wachten. Zonder te haasten om iets te kopen. Op veilige afstand in de winkels, gewoon overal mogelijk. En met de juiste begeleiding van de schoonmaak zodat de ruimte ook veilig is. Schoonmaak is de kern wanneer je over een hygienecrisis spreekt. Schoonmaak is een van de oplossingen. Moet je wel geld eraan willen besteden. Dat doen onze opdrachtgevers, en dat siert ze nog het meest van al.